Cafébio


Välkomna till vårsäsongen 2018 av Cafébion, en filmklubb på dagtid med medlemskort. Du kan välja röd, grön, gul eller blå serie, men inte byta dag under terminen. Tips: Låna gärna ut ditt medlemskort till en vän, om du inte kan gå själv vid något tillfälle. Medlemskort köper du i Roys biljettkassa fram till första visning. Begränsat antal. Medlemskort 320 kr.

Kl 11.30 insläpp för mingel med kaffe/the & kaka inne i salongen
Kl 12.00 presentation av filmen. Lotteri på medlemskortsnumret.
Kl 12.15 startar filmvisningen

EN VÄLDIG VÄNSKAP
Måndag 15 januari - Röd serie
Tisdag 16 januari - Grön serie
Onsdag 24 januari - Gul serie

Torsdag 18 januari - Blå serie
Denna varma och vemodiga berättelse handlar om Fúsi, en vänlig och överviktig 43-årig jätte som fortfarande bor hemma hos mamma. En dag möter han Hera, en sprallig tjej som tycker om honom, men som lider av psykisk ohälsa. Hon är i stort behov av hjälp och Fusi är beredd att göra allt för henne, vare sig hon vill det eller inte. Denna isländska pärla är en mycket minnesvärd historia från vår nordiska granne. 
Island, 2015. 1 tim 34 min
 
ÅTERSTODEN AV DAGEN
Måndag 12 februari - Röd serie
Tisdag 13 februari - Grön serie
Onsdag 21 februari - Gul serie

Torsdag 15 februari - Blå serie
På Darlington Hall i England på 30-talet härskar butlern James över den stora skaran tjänstefolk, samtidigt som hans lord tar emot politiker från hela Europa. James visar aldrig några känslor, men när den nya hushållerskan dyker upp sätts han ur spel. Detta brittiska mästerverk nominerades till åtta Oscarsstatyetter - däribland Bästa film - och är baserad på en roman av årets Nobelpristagare Kazuo Ishiguro.
Storbritannien/USA, 1993. 2 tim 14 min
 
VÅR VINGÅRD I BOURGOGNE
Måndag 12 mars - Röd serie
Tisdag 13 mars - Grön serie
Onsdag 14 mars - Gul serie

Torsdag 8 mars - Blå serie
Jean är 30 år och har spenderat det senaste decenniet med att resa världen runt efter att han klippt banden med sin familj och barndomsregionen Bourgogne. Bosatt utomlands, kallas han plötsligt tillbaka till Frankrike då han får veta att hans pappa är dödligt sjuk. Det är slutet på sommaren och den annalkande druvskörden ger Jean möjlighet att återförenas med sin syster Juliette och hans bror Jérémie för att komma överens om vingårdens framtid.
Frankrike, 2017. 1 tim 53 min
 
LOVING
Måndag 16 april - Röd serie
Tisdag 17 april - Grön serie
Onsdag 11 april - Gul serie

Torsdag 12 april - Blå serie
Richard och Mildred är ett par som 1958 skickas i fängelse i Virginia för att ha gift sig över hudfärgernas gränser. En oförtröttlig kamp mot rättssystemet inleds och viktiga frågor om människors lika rättigheter hamnar i fokus. Denna sanna historia från 60-talets USA är ett gripande drama om förbjuden kärlek som aldrig fick biopremiär i Sverige, men som nu äntligen kan ses hos oss under Cafébio-säsongen.
Storbritannien/USA, 2016. 2 tim 3 min