Göteborgs Blåsarsinfonietta: Det blåser till havs

Göteborgs Blåsarsinfonietta: Det blåser till havs


En konsert i blåsmusikens tecken med bland annat Fantasia on British Sea Songs av Henry Wood, Finlandia av Jean Sibelius, musik av Evert Taube och Lasse Dahlquist, samt mycket mer.

Välkommen in i värmen för att dela en blåsig eftermiddag med oss. Dröm dig bort till havs medan vi hyllar den Göteborska hösten med en sammansättning av symfonier och sjömansvisor. Upplev kärlek till havs, vilda sjöslag och skeppsbrutna sjömän till tonerna av blåsinstrument.

"Det blåser till havs" framförs av Göteborgs Blåsarsinfonietta under ledning av Christian Jerhov. Sinfoniettan bildades 2005 som en symfonisk blåsorkester och består av en samling ambitiösa musiker med bakgrund inom bland annat Försvarsmusiken och den klassiska skolan. Orkestern är utformad som en sinfonietta, en något mindre besättning där varje musiker har en framträdande roll.

Konserten är en del av vårt program som består av två större och ett antal mindre konserter per år, där vi framför en blandning av marschmusik, klassisk musik, musik från film, musikaler och mycket annat!


Solist: Jon Wetteholm | Biljetter: 120 kr (gratis för barn under 12 år) | Tid: 29 oktober kl. 12.30

Observera:
Alla barn under 12 år måste ändå ha biljett - dessa hämtas ut i Roys foajékassa.


Spelschema

29 okt.

12:30