Mari Carmen España: Tystnadens slut

Mari Carmen España: Tystnadens slut


Visas under Svenska Filmstudions festival, en retrospektiv för att sammanfatta tio års dokumentärfilmsproduktion i Göteborg.

DOKUMENTÄR En film som handlar om hur ett land har försökt glömma och dölja sin egen historia. Vi följer två svenskar som reser runt i soliga Spanien för att förstå ett land traumatiserat av inbördeskrig och diktatur. De lär känna någonting som kallas tystnadens pakt. Och de lär känna en kvinna som inte låter sig tystas: Mari Carmen España.

Internationellt prisbelönt på festivaler i bl a Mexiko, Barcelona, Biarritz och distribuerad i bland annat Tyskland, USA och England. Stoppad i spansk tv.

Föreställningen följs av en fördjupande diskussion angående Spaniens historia och konflikten kring Kataloniens självständighet, med bl a Ingmar Söhrman (Professor romanska språk, Göteborgs Universitet), Bodil Valero (EU-partlamentariker, Miljöpartiet) och Astrid Menasanch Tobieson (dramatiker och skribent)

Sångerskan Matilda Magnusson står för den musikaliska underhållningen. Glöggpaus med pepparkakor.


Regi: Carl Pontus Hjorthén och Martin Jönsson | Land: Sverige (2008) | Längd: 1 tim 14 min | Biljetter: 115 kr vuxen (95 kr stud/pens) | Visas: 3 december kl. 15.30


Spelschema

3 dec.

15:30