Min granne Totoro

Min granne Totoro


Min granne Totoro är ett av filmhistoriens mest fantasifulla alster - en underbar historia om familjen Kusakabe som flyttar in i ett charmigt hus på landsbygden och snabbt upptäcker att saker är lite annorlunda jämfört med hur vi vanligtvis känner världen. I samband med svenska filmbolaget Triarts nya lansering av Studio Ghibli-klassiker visar vi denna pärla från 1988. En visning med svenskt tal för de mindre och två kvällsvisningar av originalversionen med japanskt tal för de större.

Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt i huset. På en av sina promenader i skogen vid huset träffar de sin nya granne, Totoro, som är "skogvaktare" och tillsammans med honom börjar ett underbart äventyr. Min granne Totoro är en hyllning till naturen och den mänskliga fantasin - en film där inget och allt kan hända på samma gång.


Regi: Hayao Miyazaki | Språk: Japanska på kvällsvisningarna (svensk text), svenska på dagvisningen | Längd: 1 tim 28 min | Åldersgräns: Barntillåten | Biljetter: 95 kr dagtid, 115 kr kvällstid (inga rabatter) | Visas: 26 & 31 augusti


Spelschema

26 aug.

13:30

26 aug.

21:00

31 aug.

21:00